6 Mar 2016

Bukit Tinggi, Pahang




Assalam 1 Malaysia (=
hai kamu kamu heee
hary ny Honey patut temankan Dhew ride ke Cameron Highland
konvoi by club motor Dhew tapi last minit Honey tak follow sebab
Honey tak sihat, da tu pula tak tyto malam haihh
Semoga Dhew dan all riders selamat pergy dan selamat pulang
dah la Honey baru first tyme nak join Dhew pergy konvoi heh 
tape la tade rezeki hary ny, next tyme =p
Dhew macam terkilan tak dapat bawak Honey jalan jalan



      20 Februari 2016



Hari ini Honey Dhew ke Bukit Tinggi Pahang
bukan ride tau hehe Honey pakai skirt nak ride macam manekah ? =D
Ingat lagi entry KL Bird Park ? Alhamdulilah rezeki pergi hary ini heee

Bukit Tinggi terletak di Pahang yeee
40minit dari Key Ell ikut Highway Karak kira berdekatan dengan Genting Highland
Bukit Tinggi terkenal dengan perkampungan Perancis di Colmar Tropicale



Japanese Village




Bagy nak merasai suasana di Negara Jepun boleh mai sini
tapi dengan syarat pastikan jangan pakai high heel or wedges yee
sebab sini kita kene mendaki sedikit =p
Alhamdulilah Honey berjaya mendaki =D sebab suasana sejuk kalau panas
rasa dah pitam tu pun pancit sekejap masa naek anak tangga hahaha
tapi sampai Japan Village okey j cume dary park nak ke Japan Village kene naik tangga

Apa ada at Japanese Village ?
ade Tatami Spa, Ume Tatami Suite, Japanese Garden, Japanese Tea House
Botanical Garden Honey Dhew tak pergi
Japanese Tea House masa Honey Dhew pergy tengah renovate

Di sini kalau kamu kamu nak merasai fefeling Japan boleh sewa Kimono RM 20 individu
dan boleh ler bergambar di Japanese Garden



































Sebenarnya ini tempat membuat air teh tak silap
tapi Honey Dhew main air sejukkk hahahaha =p



























onway nak turun ke car park jumpa binatang ini tak tahu apa ? =p




Colmar Tropicale



Akhirnya sampai juga di sini yeayyy !
Honey Dhew park dalam bangunan apa entah lupa ! hahaha
kalau kamu kamu pergy berhadapan Colmar Tropicale ade bangunan tersebut 
Honey tak ingat, park free yee

Ouh yaa tips kalau naik sini pastikan kamu kamu dah makan sebab nya ?
makanan at sini berganda macam at Pulau pulau Malaysia
murah lagy di Bukit Fraser
nak beli souviner pun entah pape *sedeh dan mahai huuuu

Honey Dhew beli waffer j, sebenarnya nak beli jagung tapi penjual tu tak dengar kah !
waffer, jagung, pop corn RM 8 ! 
sampai j KeyEll Honey Dhew makan at Dapur Penyet di Ampang













































Details 
Nak masuk ke Colmar Tropicale bayaran RM 13 adult
kanak kanak Honey tak perasan berapa ? heee
bayaran termasuk Japanese Village dan adventure apa entah lupa kah !




Animal Park




Bagy kamu kamu pencinta haiwan macam HoneyDhew
wajib datang sini, seperti petting zoo
kita boleh sentuh dan beri makan pada haiwan dan main dengan haiwan
di sini ade Arnab, Kuda Pony, Kancil, Rusa, Guinea Pig tak silap

Honey Dhew macam biasa la excited hahaha !
teringat pada Enybit dan Olybit
masa Honey Dhew sampai sini
baru perasan Honey Dhew only couple heee
yang laen family sebab bawak anak anak
couple -2 suke pergy Colmar dan Japanese Village j
hihihi
tapi Honey Dhew pencinta haiwan =p































































4 comments:

  1. Salam,

    My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

    Thanks :)

    ReplyDelete

  2. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف


    ReplyDelete