24 Dec 2013

Appoiment dan Interview



Assalam 1 Malaysia (=
entry last untuk malam ini
hehe 

     23 Disember 2013


jam 0815am - 1735pm
seharian Dhew temankan honey
ke hulur ke hilir
terima kasih papa Dhew 

dary appoiment honey at Hospital Serdang
untuk buka jahitan gigi honey
sehingga la honey interview kije at Inspen

terima kasih papa
walaupun papa tengah pening dan shuda demam da pun
Dhew teman kan honey juga
sayang papa ! 

ouh ya sempat pergy pos office at Bandar Baru Bangi
singgah Cool Blog at Seksyen 12 Bandar Baru Bangi
 

Olybit



Assalam 1 Malaysia (=
entry ketiga untuk Disember ini


     19 Disember 2013


Olybit ? yaa Olybit adek kepada Enybit
Apa itu Enybit ? 
okey kalu ada masa honey kisah kan Enybit at blog QasehDhew yee
sebab kisah Enybit at blog pertama honey Dhew
blog pertama da delete kene menaip new entry la hehe

Enybit dan Olybit 
adalah arnab atau rabbit atau yabbit 
sejenis baka Angora
beza Enybit dengan Olybit ?
Enybit tenge jatuh besar
Olybit tenge tegak =D
persamaan ?
dua-2 jantan dan dua-2 baka yang sama 

Dhew datang rumah honey dengan membawa seekor yabbit
yang sungguh ler tercomel =p
kira Olybit ini pengganti Enybit =(

Mengapakah d beri nama Olybit ?
hmmmm sebab honey teringat Sukan Olimpik !
hahaha

ini la hasil pencarian entah berapa kali
aleh-2 Dhew beli at kedai yang sama Dhew beli Enybit dulu


Olybit 




tade idea nak menaip apa
tetibe hilang hahaha maaf

Pencarian



Assalam 1 Malaysia (=
entry kedua untuk bulan Disember



     14 Disember 2013
    

pencarian ? kes ta tahu na tepek tajuk entry apa =D
maksud nya honey Dhew nak cari dan survey dan beli yabbit baru
apa itu yabbit ? 
yabbit atau nama Malaysia nya Arnab atau nama Inggeris nya Rabbit hihi

ini pencarian ke tiga kot honey ta ingat
sebab ade dalam entry November yang ta terupdate tuu
bermula carian d Sungai Besi - Serdang - Bangi - Putrajaya
dah survey dan bla-2 
ta jumpa yang berkenan d haty honey huhuhu

setelah penat mencari - padahal cari naek kerte bukan jalan kaky =p
honey Dhew ke Alamanda untuk beli sushi sebagai minum petang la
macam biasa lepak at Dataran Putrajaya



Fresh Flower II



     Assalam 1 Malaysia (=

   hai kamu - kamu ^_^ 
ape khabar ? sihat ? 
honey baru lepas buat operation untuk buang gigi bongsu dan
   Dhew pula baru kene demam. 
wahhh dah berhabuk bloG QasehDhew ini. Rasa nya dalam 9 entry honey ta terupdate yee. 
Maaf la honey kurang sihat selaen mood kemalasan shuda datang hihihi. 
InsyhAllah honey akan update kesemua entry kecuali 
entry bulan November tuu honey update shikit saje sebab ingat-2 lupa la =p 

   ouh yaa entry Taman Botani Shah Alam tuu honey ta dapat menaip lagy sebab
 gambar-2 kawan honey Dhew ta kasy lagy -_- 
untuk bulan Disember ini ade 4 entry. InsyhAllah honey akan update kesemuanya



       13 Disember 2013



   1525pm : Al kisah nya Dhew nak surprise kan honey. 
D sebabkan Dhew ini ta reti romantika secara public.
 Dhew pergy bawak honey ke sebuah kedai fresh flower dan 
Dhew suruh honey pilih bunga apa honey nak =D 
alahai Dhew ini



Ta tahu bunga jenis apa =p




   Selesai Dhew buat bayaran untuk bunga-2 tersebut. 
honey Dhew pergy jalan pasar sebab Dhew nak beli barang elektrik. 
Sesudai itu honey Dhew gerak ke Hentian Putra untuk beli tiket bas Dhew balek Dungun.
   Sebenarnya Dhew balek KeyEll seminggu sebelom cuty midterm sebab 
nak teman honey pergy Book Fair 1 Malaysia at PWTC 
tapi plan laen jady pula yee =p 

   1835pm : honey Dhew gerak ke Kampung Baru untuk dinner.
 hmmmm ini sempena pujuk honey kot ? =p
   okey maaf ta ingat nama kedai =p sebab 
honey da lama ta update at blog honey ade update at foursquare
   instagram dan twitter honeyDhew




19 Nov 2013

Photoshoot



Assalam 1 Malaysia (=
haa sape yang tertunggu-2 entry ini
honey tengah update =p

honey ta tepek tajuk untuk entry ini lagy
sebab tade idea na tepek tajuk apa ? =D

first tyme honey Dhew photoshoot
untuk our anniversary yang ke 4 tahun ^_^
bukan apa honey Dhew bukan nya banyak sangat gambar berdua
so honey cadangkan at Dhew
Dhew kata okey 

sepatut nya photoshoot d adakan
lepas j date anniversary honey Dhew 12 Ogos
tapi Dhew busy -__-
so banyak kali hold date

first tyme photoshoot. arghh ! kekok nya =D
ta tahu na posing macam mane =p








pose d bawah, honey tengah tahan ketawe
sebab honey ta boley tenung mata Dhew =p
ta tahu nape ? rasa dup dap dup dap haha







sejak bila Dhew romantik ? hahaha
na tergelak tengok gambar ini




 



tema pari-2 pink yellow 
tapi macam laen jady nya =p
tape first tyme =D
rasa macam ta puas la
na photoshoot lagy, tunggu Dhew free laa
lagy pula cuaca tengah ta menentu 
laen-2 gambar honey akan upload at IG honey 
okey

18 Nov 2013

Putrajaya : Ipoh



Assalam 1 Malaysia (=
berjumpa kita maLam ini 
honey na update untuk entry seterusnya


      15 November 2013

terjumpa hari ini sebab ?
honey ade shop onLine =p
sape yang follow Twitter honey Dhew tahu ler kisah nya
so barang tu patut da dapat tapi tyme tu
rumah tade orang
abg posmen tu tinggalkan kad suruh pickup at poslaju

d sebabkan barang tersebut mahu pakai hary sabtu
honey ta tahu na minta tolong sapa hantar kan
sebab ayah ng adek honey kije
 dan kebetulan honey ta perasan tarikh tembus

honey tanya at Dhew
tup-2 Dhew kata "okey papa datang"

Dhew sampai rumah honey 1630pm
honey Dhew teyos pergy Taman Industri Selaman, Bandar Baru Bangi
sampai j at poslaju, ta boley amek barang ? grr
sebab kene tuntut pada 16 November keesokan hari nya 
elok sangat kan honey ta perasan tarikh tuntut

tade la honey Dhew selaen na buat untuk our anniversary
kawan honey Dhew si Haxwan kira kawan sekolej dan sekelas
minta tolong pada honey Dhew temankan beliau ke Ipoh pada Sabtu
sebab tu juga honey na pickup barang petang Jumaat tu
ta dapat barang nya
honey Dhew balek, singgah Sungai Merab beli minum petang
dan pergy Inspen pickup mama honey balek kerja

Dhew balek rumah Dhew dalam pukul 2100pm


      16 November 2013


okey at Twitter ade yang tanda tanya 
ada apa pada pagy sabtu ? untuk our anniversary ?
okey honey just na taip point j taw
sebab tuu untuk next entry honey cerita
point nya honey Dhew untuk pertama kali berphotoshoot =p
tuu tunggu yee next entry =D

pagy sabtu honey Dhew dan Haxwan pergy Bandar Baru Bangi
na amek barang honey
selesai urusan d poslaju
honey Dhew dan Haxwan teyos ke Putrajaya
Haxwan jady cameraman nya =p
selesai d Putrajaya

honey Dhew dan Haxwan teyos ke Ampang rumah Haxwan
sebelom tu singgah at Petronas Sungai Besi
honey na salin baju
lepas tu baru teyos ke rumah Haxwan
sebab pergy Ipoh naek kerte Haxwan
sebab kerte Dhew ta servis lagy

honey ta ingat gerak dary KeyEll jam brapa tapi sampai Ipoh
dalam pukul 1630pm
sampai Ipoh
Haxwan turun kan honey Dhew at Aeon Station 18
dan Haxwan pergy pickup aweks beliau at Kamsis PUO  

sementara tunggu Haxwan pickup aweks beliau
honey Dhew na makan dulu
sebab ta lunch lagy
tapi sebelom pergy Food Avenue
honey teringin sangat na kek SR
so singgah jap beli 


Tiramisu





 Lunch





lepas tuu honey Dhew makan at Food Avenue
selesai lunch
honey Dhew jalan-2 at Aeon tuu
Aeon ini baru d buka honey ta sempat terjah lagy 
masa honey at Ipoh dulu =p
sempat shopping shikit




kes da penat 




okey tunggu Haxwan dedate ng aweks beliau lama sangat
ta pasai-2 honey Dhew makan buat kali kedua
lagy pula honey Dhew da penat berjalan
tetibe lapar =p
honey teringin makan Sushi
so honey Dhew pergy beli Sushi
dan makan at Food Avenue








gambar d bawah ta tahu na ke mana lagy ? =p
na berjalan kaky penat =D
na makan ? arghh asyik makan j. gemok ! =D
so honey Dhew tunggu at luar
honey Dhew dedate at situ
honey teman Dhew smoke









gerak balek KeyEll jam ? alaa ta ingat =p
selesai hantar aweks Haxwan at Kamsis PUO
kiteowg teyos balek
waaa wyndu nya honey at PUO
lalu depan PUO
teringat moments masa belajar
tape la tade rezeki honey at situ

sampai KeyEll jam 1238pm
Dhew teyos hantar honey balek rumah
     

17 Nov 2013

Austin Steak House


Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu sihat ?
honey Dhew sihat
cume honey tengah dup-dap sebab Selase depan ini 
19 November honey kene cabut GG geraham bongsu
huuuuu


     12 November 2013


hari ini honey Dhew jumpa lagy =p
okey plan ta tahu na ke mana sebenarnya
Dhew juga tahu dan sape yang follow bloG ini
eh ? ade ke yang sudi membace bloG personal ini honey oii =D
perasan sendiri
pada yang ta tahu honey ini
ta minat dan ta akan suke na dedate mean datinG ! at mall
jikalau ade urusan baru honey akan pergy 
contoh urusan macam na shopping atau tengok wayang
kalu setakat saja jaLan-2 memang ta la na dedate at mall

sepatutnya honey Dhew jumpa pada 13 November
tapi honey baru perasan hari ini
monthly anniversary honey Dhew
yang ke 4tahun 3bulan

okey so d sebab kan honey Dhew ta tahu na ke mana
plan dinner ler sambut monthly anniversary
tade candle-2 sebab Dhew bukan romantik ! -__-
Dhew romantik tyme berdua j
bila public Dhew segan hahaha cehh

Dhew sampai rumah honey pukul 1700pm
ayah mama honey kebetulan beli sate untuk minum petang
so honey Dheew makan sate dulu
maLam baru keluar
ouh yaa
honey Dhew naek Blue okey !
hahah wyndu gila naek Blue
Blue tu mean motor okey
pergy check entry lepas-2 tehee







 LambChop : ChickenChop
&
Jus Tembikai : Jus DurianBelanda





honey Dhew makan at Austin Steak House
ini kali, alamak ! ta ingat honey ini kali ke brapa honey datang makan sini
sebab selalu makan dengan family at sini
ayah honey dengan adek bongsu honey minat sangat makanan western

makanan at sini memang sedap dan harga memang berbaloi-2 murah
honey suke mushroomsoup dan blackpaper erghh sedap gila

Restoran Austin Steak House
No 55, Jalan Kajang Impian 2/1,
Taman Kajang Impian,
Seksyen 7,
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Operation Hours : 1700pm - 0200am




      13 November 2013


pukul 2115pm atau 2145pm Dhew sampai rumah honey
honey ta ingat =p
jumpa sebab ? honey mogok ng Dhew hahaha

kalu dekat boleh ler Dhew datang yee honey
cube kalu tyme Dhew at Dungun ?
hehe

Dhew sempat bawak honey pergy makan at Soho Seafood
mogok punya pasai, honey ta makan dary pagy
hehe tuu j bye




10 Nov 2013

Fresh Flower



Assalam 1 Malaysia (=
 hai berjumpa lagy yee kita =p
honey tengah ade mood na update entry


     08 November 2013


Jumaat maLam Sabtu
Dhew datang rumah honey sebab mama honey jemput Dhew
memancing at tempat kije mama honey

sebenarnya honey da tahu,
mama honey suruh cakap at Dhew
yela, mama honey tahu kenal sangat hobi Dhew memancing
so mama honey masukan Dhew dalam pertandingan memancing
macam tahun-2 lepas

honey tana cakap dengan Dhew sebab
tahun-2 lepas memancing ta dapat ikan
so honey tana Dhew kecewa


pagy Jumaat Dhew call honey
yang honey pelik Dhew ny da call
nape call lagy. ade hal apa pula ny
bila honey pickup call Dhew
Dhew tanya semacam sambil gelak-2
Dhew tanya honey ade sembunyiakan benda ke
honey da blur =D
saje j Dhew na suspen kan honey
Dhew cakap la "alaa biasa la mama, memancing, 
nasib la dapat ikan. ta dapat na buat macam mane,
alaa papa ta kisah"

honey tanya Dhew
so ? Dhew datang malam ny
Dhew sengeh-2 cakap datang ler =D
hmmm yela Dhew oii

lepas memancing sempat pergy makan malam
at Nasi Kukus Diplomatik Presint 15 kot at Putrajaya
nasib ta baek ta dapat ikan =p


     09 November 2013


Dhew sampai rumah honey dalam pukul 1400pm
plan tukar sebab plan na tut ta jady gare-2 cuaca
ta menentu, 

honey Dhew gerak ke MidValley
sebab na hantar sepupu Dhew

lepas tu honey Dhew ronda-2 j sekitar tuu
kebetulan hujan
tade plan na ke mana sebenarnya =p

honey happy ! 
dapat freshflower dary Dhew ^__^
sedozen freshflower
tapi ta tahu nama bunga ny 
hahaha
terima kasih papa Dhew
muahh !

 











 


lepas tuu
honey Dhew pergy makan
at D'One Steak at Bandar Baru Bangi

Terima kasih Dhew untuk bunga ini
banyak gila da kata sedozen
honey letak at ruang tamu, ruang tengah dan bilik honey
hihi

 
  
     


Thor : The Dark World



Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu sihat ?
honey ade hold satu entry sebab gambar-2 kawan honey ta kasy lagy 
entry tu berkenan Taman Botani Shah Alam
nanty da dapat gambar honey update (=


     04 November 2013


plan hary ini memang tengok wayang
Dhew na lepas gian sebab final exam lastweek hihi
sepatutnya Sabtu 02 November pergy tengok wayang
tapi honey Dhew pergy Taman Botani Shah Alam
tuu entry nanty eh honey share 

honey Dhew tengok at MidValley
fuyohh ramai nya orang =D
panjang beratur hihi
dapat tiket daLam pukul 1630pm
honey Dhew beli daLam pukul 1449pm
so ade masa honey Dhew pergy lunch
sebenarnya ta tahu na makan apa ?
fastfood ? da muak. so ape lagy
lepak at OldTown 









Thor The Dark World
arghhh best nya cerite ny
memanG best ! rugi sape ta tenGok 
honey kasy 10 bintang ler hihi
tapi honey terkilan ta dapat keychain Thor
huhu da habis =(







selesai tengok wayang
honey Dhew gerak ke Ampang Point
honey na jumpa kawan
sementara tunggu kawan honey
Dhew tanya na makan ta ?
honey cakap la boley j
kebetulan honey singgah sevenE
bersebelahan tu ade OldTown
so lepak situ hahaha
dua kali makan tempat yang sama











yeay ! honey dapat Pandora
replica j tapi series macam original
Terima kasih papa Dhew ! muahh !


7 Nov 2013

Memasak



Assalam 1 Malaysia ^_^
kamu - kamu ape khabar ?
sihat ?
hee maaf laa honey baru nak menaip entry
2 minggu kebelakangan ini honey busy sangat

honey ade hutang 3 entry huhuhu =p
hari ini honey update satu entry dulu yee
entry sebelom Dhew balek Dungun

sebelom honey menaip
honey Dhew na ucapkan
Salam Maal Hijrah 1435H
Moga tahun baru lebih baik dari tahun yang lepas
tutup buku lama, mulakan azam yang baru
sempena tahun baru
Awal Muharram ialah tahun kelahiran honey mengikut tahun Islam
umur honey shuda 23 tahun
Alhamdulilah (=
semoga honey d beri kesihatan yang baek


      19 October 2013


plan hari ini nak pickup Mrs. Dell Dhew 
dan cari kasut boot honey =p

mula-2 honey cari at TimesSquare tapi masih tidak jumpa kasut boot
yang honey mahukan =__=
lepas tu honey Dhew gerak ke LowYat
pickup Mrs. Dell Dhew
selesai urusan d LowYat
honey Dhew teyos gerak TheMines
honey still nak cari kasut boot =p

Alhamdulilah jumpa juga la at TheMines
walaupun bukan design honey mahukan
design kasut boot tu Dhew yang pilih

honey Dhew sampai rumah honey dalam pukul 1755pm
okey kamu - kamu nak tahu kenapa tajuk entry ini "memasak"?
sebab honey tak tahu nak taip tajuk apa untuk entry ini hihi
shuda lama punya kisah baru nak share, ilham dan idea shuda lesap

maLam ini Dhew akan balek Dungun,
salah honey juga kot =p
da tahu Dhew nak balek Dungun, sempat masakan Dhew sup daging korban
nak tahu cerite, honey Dhew sampai rumah dalam pukul 1755pm
tapi honey start masak pukul 1900pm hahaha
boleh bayangkan tak ? nak tunggu daging tuu empuk lagy hihi
dalam masa yang sama honey sempat pergy kedai nak beli bahan

Alhamdulilah dapat juga beri Dhew makan sebelom Dhew balek 
Dhew gerak dary rumah honey daLam pukul 2030pm
sampai rumah Dhew pukul 2115pm
 tuu je la na share 
tunggu entry seterusnya 




18 Oct 2013

Longkai


Assalam 1 Malaysia (=
okey ini entry last untuk hary ini yee
sebab tengah paksa diri untuk menaip entry
hehehe =p


     17 October 2013


hary ini hary kedua honey demam
tapi ayah honey cakap 
"alaa kaka, hazrin nak datang teyos sihat =D"
amboii ayah ini mane ade laa

plan hary ini pick up Mrs. Dell Dhew
sampai LowYat honey Dhew bukan teyos pick up Mrs. Dell hihi
kiteowg teyos pergy GSC beli tiket wayang untuk cerite Longkai
Dhew nak tengok
so dapat movie jam 1800pm
ada lagy sejam, honey Dhew jaLan-2 at TimesSquare


Tiket Wayang 




Longkai cerite memanG best tapi kan
macam terlebih cerite Cinta pula
honey tengok un sebab Dhew nak tengok sangat
kisah penarik kerte

selesai tengok movie
honey Dhew gerak ke LowYat
tapi honey ta itot Dhew ke kedai kawan Dhew
tu la honey ini ta sihat nak jalan juga =p
so honey tunggu Dhew at kerusi
depan Celcom Center 

ta sampai 10 minit Dhew sampai tempat honey
Dhew say Mrs. Dell Dhew ta siap lagy
so kene pick up Sabtu ini
so honey Dhew pergy Old Town sebelah LowYat
untuk dinner










sampai rumah honey dalam pukul 2200pm
ouh yaa 
kotak bentuk love at bawah ini
Dhew kasy honey =p
dalam berisi choc FerreroRocher
Terima kasih papa



Lowyat : TimesSquare


Assalam 1 Malaysia (=
jumpa lagy kita yee hihi
ini kes sebab busy sangat dan honey un demam
ta sempat nak menaip entry


     13 October 2013 

 
hary ini jumpa lagy dengan Dhew ^_^
plan hary ini pergy LowYat
haiyaa balek-2 LowYat =D
kes Mrs. Dell Dhew prob

selesai hantar Mrs. Dell Dhew 
honey Dhew pergy TimesSquare
shoppinG sedikit hihihi =p
gerak dary rumah honey dalam pukul 1430pm
balek rumah honey dalam pukul 1945pm

hary ini hanya hantar Mrs. Dell dan shopping
tu saje 

KL Gangster 2 : Pavlova


Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu sihat ?
honey da 3 hary demam 
Dhew ? Alhamdulilah sihat. Sempat lagy honeyDhew nak ucap kan
SeLaMaT Hary Raya Aidiladha ^__^

ouh yaa Dhew balek KeyEll 09 October 2013
kira Rabu maLam Khamis 
tapi kiteowg jumpa pada Sabtu
sebab honey mahu kasy Dhew rest dulu
yela dekat final exam ini, biasa laa sebaGai pelajar =p
Dhew cuty seminggu, Sabtu ini
19 October 2013 Dhew pulanG ke Dungun 
dan minggu depan pada pelajar Politeknik seluruh Malaysia
shuda mula final exam
Good luck yee ^__^


    12 October 2013



kisah nya hary ini Monthly Anniversary HoneyDhew
yang ke 4tahun 2bulan
saja sambut suke-2 hihihi
our relationship shuda 4tahun ini
rasa macam mahu sambut hary-2 =p
yela, awal anniversary dulu tidak la kisah sangat mahu sambut

kali ini kiteowg sambut at Putrajaya sebab malas mahu pergy jauh-2
musim Raya shuda tentu trafficjem punya at highway =D

seminggu sebelom date tersebut
honey shuda order Pavlova at FaryCupnCakes

Dhew sampai rumah honey dalam pukul 1200 tengah hari
kiteowg gerak ke Alamanda ta ingat jam brapa
teyos pergy beli tiket wayang untuk pukul 1300pm
Dhew mahu tengok KL Gangster 2
nasib baek sempat beli =p
ouh ya waktu honey Dhew beli
buy 1 free 1
tapi dua hary je la
sampai Ahad 13 October
so Dhew bayar dengan satu harga


Tiket Wayang





 KL Gangster 2 memanG best !
Tahniah Syamsul Yusof
habis j movie, honey Dhew teyos gerak ke Kajang
mahu pick up Pavlova
dalam sejam juga honeyDhew sesat ={
sebab pakai gps,
memang honey tahu Saujana Impian tapi rumah FaryCupnCakes ini
baru beli rumah so penempatan baru tiada lagy dalam Google Map

selesai pick up Pavlova plan seteyosnya mahu makan dan lepak dan nGedate 
at Putrajaya tapi d sebabkan hujan
Dhew putuskan sambut at rumah honey j
sebelom tu sempat singgah at Bazaar Uniten yang bawah jambatan tu
Dhew pergy beli makanan



 Pavlova





sape mahu order Pavlova sila ke Instagram beliau
FaryCupnCakes
sedap ^_^


26 Sep 2013

Vikingdom


Assalam 1 Malaysia (=
kamu - kamu apa khabar ?
sihat ?
ini entry seterusnya tapii hary honey baru dapat update
sebab sibuk sangat menguruskan rumahtangga =D
opss


     15 September 2013


plan hary ini honey Dhew nak pergy Festival Kucing Putrajaya 2013
berlangsung di Auditorium Cempaka Sari Putrajaya
14 & 15 September 2013
tapii kan sampai sana alahai ramai nyaa =(
dan buat tempat tertutup, honey susah shikit la
takut semput huhu dengan ramai orang lagy
so terpaksa cancel grrr 
tade rezeki

tukar plan, honey Dhew pergy Alamanda
tengok wayang ler apa lagy =p
 
honey Dhew tengok Vikingdom
Dhew nak tengok cerite Riddick sebenarnya
tapi honey yang nak tengok Vikingdom 
honey kasy 9/10 untuk Vikingdom
tahniah KRU studios  

beli tiket pukul 1550pm, wayang pukul 1720pm
ade banyak masa lagy
honey Dhew lunch at Old Town
dan jalan - jalan at kawasan air pancut tu
sementara tunggu Dhew smoke



 












dalam Old Town




okey mulut Dhew macam tu sebab tengah smoke
funny =D




 tiket wayang